SHB: BRA RÄNTENETTO DÅ KASSAN STÄRKTS TIDIGARE

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbankens rörelseresultat blev 3 procent bättre än väntat. Framför allt är analytikerna nöjda med ett räntenetto som klarade sig något bättre än förväntat.

“Det är ett extremt solitt resultat. Det är lite bättre på räntenettot men lite light på de andra linjerna. De klarar sig bättre på räntenettot för att de var konservativa och ökade likviditeten redan i första kvartalet. Alla som äger Handelsbanken kommer att vara nöjda med det här resultatet”, säger Henrik Schmidt, analytiker på Morgan Stanley, som tror att Handelsbanken ska klara sig bättre än index på rapporten.

Mats Anderson, analytiker på Cheuvreux, instämmer i resonemanget om räntenettot: “Det kommer in i linje med förväntningarna medan de tidigare rapporterande bankerna alla kommit in sämre. Frågan är då om Handelsbanken lyckats bättre i rörelsen eller om de, som jag tror, inte haft samma behov av att förlänga sin upplåning och fylla på kassakistan som de andra bankerna för att de redan har en
så pass stark balansräkning”, säger han.

Bild: Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.