- Advertisement -
- Advertisement -

Guld – Köp på rekyler

- Advertisement -

Stockholm (www.tradingportalen.com) – Guldet noterades på nya rekordnivåer på onsdagen då investerare sökter en säker hamn. Guldterminen på COMEX börsen är nu uppe vid nivåer där guldet handlades i början av maj.

Oron på finansmarknaderna fortsatte på tisdagen på grund av euroområdets skuldkris där fokus nu riktas mot Italien och Spanien. Oron avtog dock under dagen efter rykten att ECB stödköpt perifera statspapper och Europas finansministrar meddelat att EU kommer att vidta skyddsåtgärder mot banker som inte passerar stresstesterna, vars resultat presenteras på fredagen.

9:e juni skrev jag: ”På kortare sikt har har vi target vid det övre Bollingerbandet som noteras på 1560. Har man inte tagit lång position ännu bör man avvakta eftersom vår risk/reward ratio är för dålig. En korrigering ner bör inväntas för att agera på köpsidan.”

Vid föregående analys av guldet angavs 1560 som målkurs. Stängningen på tisdagen skedde strax under målkursen, som sammanföll med det övre Bollingerbandet, vilket utgjorde ett motstånd. Under onsdagen fortsätter priset och noteras vid 1572,6 dollar i skrivande stund.

Ser vi till momentum kan vi konstatera att Stochastics indikerar att guldet är överköpt. Den 1:a juli var priset nere och testade av stödet 1475. Nivån höll och kursen har därefter haft en ovanligt lång uppgångssvit. Nuvarande notering vid 1572 befinner sig strax ovanför det övre Bollingerbandet.

Sannolikheten för fortsatt uppgång faller kraftigt ju länge tid kursen etableras ovanför Bollingerbandet. Guld kan lätt nå 1600 dollar under de kommande månaderna allteftersom krisen i Europa blir värre, men en korrigering tillbaka är sannolik innan priset därefter fortsätter upp.

Slutsats: Jag är positivt inställd till guldpriset på medel- och lång sikt. Priset kan röra sig mot 1600 USD och guld i den långsiktiga portföljen kan alltid rekommenderas. Att agera på köpsidan på kort sikt bör avvaktas eftersom priset är dyrt och befinner sig högt upp i trenden. Vi bör istället köpa på rekyler för att komma in i trenden till ett bättre pris.

Lär dig teknisk analys genom denna kurs i teknisk analys.

Bild: (C) VRD—Fotolia.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Nordic Hedge Funds Sustain Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Following its strongest first quarter in 15 years, the Nordic hedge fund industry sustained momentum into April. As reflected by the...

The Hands-On Approach of NCI Advisory in Debt Investing

Stockholm (HedgeNordic) – With over 45 years of expertise in structured finance and debt asset management, Jørgen Beuchert has dedicated the last 15 years...

Hedge Fund Journal: Calculo Best in Commodity Trend Following

Stockholm (HedgeNordic) – Calculo Evolution Fund, a pure commodity trend-follower based in Denmark, has been recognized as the “Best Performing Commodity Trend Follower” over...

SRV’s Multi-Pillar Fixed-Income Strategy

Stockholm (HedgeNordic) – Despite Danish mortgage bonds being widely regarded as almost risk-free, occasional spikes in risk aversion trigger significant spread widening versus government...

DBi Pioneers Cost-Efficient Access to CTA Performance

Stockholm (HedgeNordic) – Trend-following CTAs or managed futures vehicles are often seen as effective diversifiers within investment portfolios, exhibiting limited correlation to equity and...

Swiss Bank Eyes Global Equities Through Quant and Options Overlay Funds

Stockholm (HedgeNordic) – A Swiss private bank is seeking to allocate a minimum of €20 million to a fund specializing in global equities through...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -