Alibabas grundare väntas låna upp 2 miljarder dollar för investering i egen hedgefond

Göteborg (FinWire) -Alibabas Jack Ma och Joseph Tsai planerar att låna så mycket som två miljarder dollar och använda sina aktieinnehav i Alibaba som säkerhet. Det skriver Bloomberg och hänvisar till källor med insyn. Något slutligt beslut ska dock ännu inte ha tagits.

Pengarna de lånar upp kommer att gå till deras hedgefond Blue Pool Capital som Tsai upprättat. De båda har betydande innehav i Alibaba som även utgör en stor del av deras förmögenheter.

En försäljning av aktier i Alibaba skulle kunna ge signaler till övriga aktieinnehavare att de inte längre tror att aktien kommer att gå upp, även om försäljningen enbart sker för att öka riskspridningen i deras portföljer.

Genom den nu aktuella lösningen, där de bådas aktieinnehav i Alibaba används som säkerhet, kan de ordna finansiering till hedgefonden utan att signalera till aktieägarna att de inte längre tror att aktien kommer att öka i värde.

Jack Ma är den näst rikaste i Kina med en förmögenhet om 29,5 miljarder dollar och Tsai har en förmögenhet om 4,4 miljarder dollar.

Bild: (c) larry1235—shutterstock.com