Lyxor ser att rekordår för uppköp gynnar arbitragefonder

Göteborg (FinWire) – Det innevarande året ser ut att kunna bli ett av de bästa någonsin sett till antalet och storleken på företagsuppköp, skriver Lyxors chefsstrateg Philippe Ferreira i ett veckobrev. Under årets fem första månader uppgår företagsaffärerna till 1.800 miljarder dollar, en siffra som dock inkluderar vissa ännu ej avslutade affärer.

USA står för ungefär 45 procent av alla affärer, inklusive den nyligen avslöjade där Charter köper Time Warner Cable för 79 miljarder dollar. Lyxors kategori för fonder inom arbitragehandel vid företagsaffärer gick upp 1,5 procent i maj. För helåret är uppgången för samma kategori 4,7 procent.

Lyxors hedgefondsindex är sedan årsskiftet upp med 4,0 procent och avslutade maj med en uppgång om 0,4 procent för månaden. Samtliga fondkategorier visade en uppgång utom de baserade på CTA-strategier som gick ned 5,7 procent under maj.

De fonder som tjänar pengar genom arbitrage inom olika krediter, och de som gör det för obligationer och volymer, noterade en uppgång om 1,6 procent.