Bra resultat att vänta för hedgefonder under andra kvartalet

Stockholm (HedgeNordic) –  Aktiebaserade hedgefonder har levererat bra resultat i år trots avmattningen på marknaderna i april och maj. Förväntningarna är goda inför resterande del av året. Det skriver Lyxor Asset Management på HedgeWeek.

De tre huvudsakliga trenderna som Lyxor lyfter fram är:

– Stark avkastning bland förvaltare på de asiatiska marknaderna

– Neutrala strategier på de europeiska marknaderna har förbättrats

– Event-drivna strategier förväntas ge ett bra andra halvår

De strategierna med bäst avkastning hittills i år är asiatiska. Shanghaibörsen är upp 49 procent i år och har mer än dubblerats under de senaste 12 månaderna med en uppgång på 144 procent.

”Vissa förvaltare i den här regionen är upp 30 – 40 procent, särskilt de med en lång investeringshorisont. APS Asset Management APS Asia Pacific Hedge Fund är till exempel upp 45 procent i år. Vi ser också ett flertal fonder med fokus på den kinesiska marknaden som är upp 25 procent”, säger Philippe Ferreira, Head of Research, Managed Account Platform på Lyxor Asset Management.

Nyligen har även förvaltare med en neutral europeisk förvaltning levererat bra resultat, särskilt i maj månad när de överlag var upp 1,2 procent vilket ger en uppgång hittills i år på 2,5 procent totalt.

Förvaltare med event-drivna strategier är upp 4,2 procent i år och förväntas göra bra resultat framöver enligt Lyxor Asset Management. Förväntningarna är baserade på läkemedelsindustrin där många nya affärer kommer till känna varje vecka. Även i telekomindustrin kan det komma att genomföras stora affärer under året.

”Så länge inga större affärer fallerar borde event-drivna strategier klara sig mycket väl i år”, säger Philippe Ferreira.

Bild: (c) shutterstock.com—Igor Iakovlev