Lyxor i nytt partnerskap med Quantmetrics

Stockholm (HedgeNordic) – Quantmetrics Capital Management har inlett ett samarbete med Lyxor och kommer framöver att ingå i Lyxors AIFM managed account-plattform. Samarbetet innebär att Quantmetrics blir den första AIFMD-godkända strategin på plattformen.

Quantmetrics kommer att vara en kortsiktig CTA-strategi med investeringar i alla tillgångsslag. En kombination av insikter i marknadsbeteenden och kvantitativ analys kommer användas. Små och temporära prisskillnader på finansiella marknader i USA, Europa och Asien exploateras genom kortsiktiga systematiska affärer i terminer och på valutaspot-marknader.

”I det nuvarande marknadsläget är det svårt för institutionella investerare att hitta alternativ som kan generera hållbara avkastningsstrategier. Våra strategier har utvecklats för att generera avkastning oavsett marknadsmiljö, särskilt under volatila förhållanden. Vi är glada att Lyxor har valt att samarbeta med Quantmetrics och vi förväntar oss att institutionella investerares portföljer kommer att dra nytta av våra investeringsstrategier”, säger James Fowler grundare av Quantmetrics i ett pressmeddelande.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com