Estlander & Partners lanserar ny fond

Stockholm (HedgeNordic) – Finska Estlander & Partners har lanserat en ny systematisk fond – E&P Commodity strategy. Fonden började handlas den 24 november 2014 och har tillgångar till ett värde av 30 miljoner USD initialt backad av en stor nordisk institutionell investerare. Fonden är endast tillgänglig för professionella investerare i specifika jurisdiktioner men strategin kommer även att gå att investera i genom managed accounts för institutionella investerare och enskilda individer som vill investera större belopp.
Fondens till hundra procent systematiska strategi är baserad på två års arbete av E&P-team baserade på två av Finlands ledande universitet. Den nya strategin drar även nytta av inkorporeringen av ett trendbaserat systematiskt tillvägagångssätt i E&Ps huvudsakliga strategi, Alpha Trend and Freedom.
”Estlander & Partners har alltid inkorporerat signifikanta exponeringar mot commodities, över 40 procent historiskt när det kommer till fonden Alpha Trend. Vår nya research på commodities-området i kombination med vår erfarenhet som sträcker sig mer än tjugo år tillbaka i tiden är de drivande faktorerna bakom den nya fonden”, säger Martin Estlander, ordförande i Estlander & Partners i ett pressmeddelande.
Ett faktablad finns att läsa på den här länken: http://image.exct.net/lib/fe5a1570726c0d797413/m/1/Estlander+Partners+Commodity.pdf
Bild: (c) Vladimir-Jovanovic—Fotolia.com