Invesco Perpetual: Framtiden ljusnar för europeiska aktier

Stockholm (HedgeNordic.com) – Invesco Perpetuals europeiska aktieexperter har positiva förväntningar på europeiska aktier inom de kommande åren.

Enligt ett uttalande säger Joel Copp-Barton, European Product Director på firman, att deras analyser visar att P-E talen bland europeiska företagen fortfarande ligger långt ifrån genomsnittet och att de förbättrade ekonomiska förhållandena i Europa torde göra det möjligt för företag att öka såväl försäljning som resultat.

Han påpekar att det är första gången på tre år som man ser resultattillväxt vilket borde minska den rabatt som funnits inom tillgångsklassen.

Flera undersökningar och indikatorer pekar på starkare ekonomi under 2014 i Europa som t.ex G7 OECD Business Cycle Indicator som visar  dubbelsiffrig EPS-tillväxt och bra tillväxt på nyckelmarknader som USA och tillväxtmarknader samt ett hälsosammare banksystem vilket borde leda till ökad försäljning för Europeiska företag, säger Copp-Barton i uttalandet.

På Invesco Perpetual tror man inte att inflation kommer att öka i takt med försäljningssiffror då arbetslösheten i Europa är fortsatt hög och råvarupriserna pressas uppåt.

Med detta som bagrund fokuserar Invesco Perpetuals aktieteam på mindre aktiemarknader och företag inom mindre omtyckta sektorer där rabatterna är speciellt höga som t.ex inom finans och vissa cykliska aktier. Bland de mer defensiva sektorerna hittar de fortfarande bäst risk-reward inom läkemedel.

Trots de positiva utsikterna varnar man dock att Europa alltid är Europa och att det trots allt finns risker som t.ex eurons uppgång eller lägre än förväntad global tillväxt.

 

Bild: (C) aboutpixel.deNachtfahrt–oli