Coeli Norrsken: 2013 gav bäst avkastning sedan start

London (Hedgenordic.com) – Norrsken, en marknadsneutral aktieorienterad hedgefond förvaltad av Coeli, avkastade 14,9% under 2013, vilket är den bästa avkastningen sedan starten i december 2010. Jämförelseindex (OMRX T-Bill) avkastade 0,88% under samma period. Fonden hade nio positiva månader av 12.

Sedan start har fonden avkastat 14,74% jämfört med 3,85% för OMX T-Bill. Den genomsnittliga årliga avkastningen ligger på 4,56% med en standardavvikelse på 5,64% och en Sharpekvot på 0,65.

I en kommentar säger förvaltarna att 2013 präglades av ett stigande institutionellt intresse för individuella bolag samt ett stort antal transaktioner från existerande aktieägare på börsen. Man menar att det verkar högst troligt att den trenden kommer att fortsätta under innevarande år vilket ger fonden förutsättningar till fortsatt stabil och positiv avkastning.

Norrsken är event driven-strategi där förvaltarna fokuserar på publika bolag där det sker en större förändring i bolagets ägarskap. Detta kan exempelvis vara när ett bolag emitterar nya aktier eller när en större ägare säljer ut en del av sitt innehav och därmed ökar likviditeten i aktien.

 

Bild: (c) by Bernd Boscolo—pixelio.de