Orca UCITS fond upp i september och hittills i år

Stockholm (HedgeNordic.com) – G&P Orca UCITS fond, en global long/short aktiehedgefond, gick upp 1,2% i September och har hittills i år gått upp 3,56%.

Det som bidrog till avkastningen under månaden var Walgrens, Yahoo, PRX Corp och även de långa index positionerna, speciellt i Japan. Det fanns även de som bidrog negativt till avkastningen som t.ex Novagold, Symantec, Cairn Energy och Tesco.

Efter septembers avkastning började fonden oktober med 43% netto långa positioner. Den något förvånande nyhetern om att den amerikanska centralbanken inte skulle sluta stödköpa obligationer och Janet Yellens utnämning till ny reservbankschef fick marknaderna att fortsätta sin hausseartade trend.

Höstens fruktade resultatssäsong är inpå oss och i sitt uttalande påpekar G&P att saken inte förbättrades av problemen med USAs skuldtak och att senaten och Vita Huset inte ens förhandlade om saken.

Efter att ha sålt ett par positioner under föregående månad gjorde förvaltarna även några förändringar under september. Förvaltarna ökade sina korta positioner något i bl.a några cycliska svenska listade företag.

 

Bild: (c) shutterstock_49812352