Orca UCITS fond upp i september och hittills i år

Stockholm (HedgeNordic.com) – G&P Orca UCITS fond, en global long/short aktiehedgefond, gick upp 1,2% i September och har hittills i år gått upp 3,56%.

Det som bidrog till avkastningen under månaden var Walgrens, Yahoo, PRX Corp och även de långa index positionerna, speciellt i Japan. Det fanns även de som bidrog negativt till avkastningen som t.ex Novagold, Symantec, Cairn Energy och Tesco.

Efter septembers avkastning började fonden oktober med 43% netto långa positioner. Den något förvånande nyhetern om att den amerikanska centralbanken inte skulle sluta stödköpa obligationer och Janet Yellens utnämning till ny reservbankschef fick marknaderna att fortsätta sin hausseartade trend.

Höstens fruktade resultatssäsong är inpå oss och i sitt uttalande påpekar G&P att saken inte förbättrades av problemen med USAs skuldtak och att senaten och Vita Huset inte ens förhandlade om saken.

Efter att ha sålt ett par positioner under föregående månad gjorde förvaltarna även några förändringar under september. Förvaltarna ökade sina korta positioner något i bl.a några cycliska svenska listade företag.

 

Bild: (c) shutterstock_49812352

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.