Catella Nordic Corpoate Bond Flex toppar Luxemburg index

London (HedgeNordic.com) – Catella Nordic Corpoate Bond Flex (tidigare Catella Nordic Fixed Income Opportunity) hade en avkastning på 5,86% under årets tre första kvartal, jämfört med 0,63% för LuxHedges Fixed Income Arbitrage UCITS Index. Fonden toppar därmed indexet.

Fonden är en alternativ räntefond som framförallt investerar i företagsobligationer på den nordiska marknaden. Fonden investerar i företag med såväl hög som låg kreditvärdighet för att uppnå en tillfredsställande risk/avkastningsprofil. All valutarisk säkras tillbaka till svenska kronor. Derivat får användas som ett led i fondens placeringsinriktning och fondens positioner kan komma att överstiga det egna kapitalet.

Fonden är en dagligt handlate alternative UCITS räntefond some är Luxemburg registrerad. Minsta investering är SEK 10 miljoner, 100 SEK för retail klassen.

Enligt Catella, fokuserar bolag sedan finanskrisen på att bygga sunda balansräkningar, generera starka kassaflöden och hålla strikt kontroll på kostnaderna i en miljö som är särskilt gynnsam för företagsobligationer. Nordens statsfinanser och tillväxt är dessutom i bättre skick än resten av Europa. Företagsobligationsmarknaden i Norden är diversifierad och emittenter återfinns i ofta mogna sektorer som bank, telekom, verkstad, skog, energi, olja och gas.

LuxHedge, som är Luxemburg-baserad, tillhandahåller index för alternativa UCITS fonder och fond-i-fonder registrerade i Luxemburg.

Bild: Magnus Nilsson och Fredik Tauson