Man Group: volymtapp och besvärliga marknadsvillkor

London (HedgeFonder.nu) – Man Groups kapital under förvaltning minskade från årskiftet till slutet på juni, i och med att kunder tog ut sitt kapital från Mans fonder till en summa av US$11,5 miljarder.

Totalt föll kapitalet under förvaltning med US$5 miljarder då försäljning och investeringsavkastning motverkade uttagen, medan valutasvängningar och andra förändringar också bidrog till minskat kapital.

Under årets första sex månader var avkastningen på Man Groups strategier blandad. AHL Diversified Programme föll med 3.2% medan GLG Multi-Strategy gick upp 5.1% och FRM Diversified II strategy gick upp 3.1%. Bäst avkastning hade Japan CoreAlpha strategy med hela 41.4%.

Manny Roman, VD på Man, sa i ett uttalande att andra kvartalet karakteriserades av förnyad volatilitet efter att första kvartalet varit mer stabilt på finansmarknaderna.

Med denna bakgrund var avkastningen blandad där diskretionär förvaltning gick bra medan utmaningarna var större för trendföljare. Inflödet hämmades av den förnyade volatiliteten på marknaden som dämpade investerarnas vilja att investera. Nyckeln till att öka flödet av investeringskapital är en ihållande förbättring av avkastningen, speciellt i AHL, sa han.

Ledningen förblir fokuserad på att driva verksamheten effektivt. Driftkostnadsbesparingarna som tillkännagjordes 2012 har nu genomförts och under den processen har ytterligare besparingar identifierats. Samtidigt har Man fortsatt att investera i både anställda och produkter genom t.ex skapandet av ränte- och makroplattformerna inom GLG och genom att skapa kvantitativa produkter såsom Evolition, förklarade han.

Vidare påpekade Roman att marknadsvillkoren för handel förblir tuffa och Man ser inga förbättringar inom den närmsta framtiden. Mans fokus på avkastning kombinerat med stegen som tagits för att diversifiera gruppens investeringsverksamhet, förbättra distributionen och minska risken i balansräkningen och minska infrastrukturkostnaderna betyder att företaget nu befinner sig i en bättre situation för att kunna hantera dessa villkor, sa han, samtidigt som han förklarade att ledningen fortsätter på samma spår men att allt tar sin tid.

 

Bild: (c) shutterstock—Skovoroda