SkyBridge Capital och Woori Investments & Securities ingår strategiskt partnerskap

London (HedgeFonder.nu) – SkyBridge Capital (SkyBridge), en research-baserad alternativ investeringsfirma med huvudkontor i New York, och Woori Investment & Securities (Woori I&S), med huvudkontor i Seoul, Sydkorea, har ingått ett strategiskt partnerskap där Woori ska distribuera SkyBridges hedgefondprodukter i Korea och andra regioner i Asien.

I samband med partnerskapet har Woori I&S allokerat kapital till ett av SkyBridges hedgefond-i-fondprodukter.
SkyBridge rådgiver och förvaltar kapital om ca US$7.9 miljarder och avtalet med Woori fastslår företagets avsikt att öka den globala distributionen av sin portfölj av hedgefondprodukter såsom multi-advisor, multi-strategy fond-i- hedgefondsprodukter, skräddarsydda portföljer och rådgivningstjänster.

I Woori I&S tjänster ingår wealth management, investment banking och prime brokerage.  Företaget har mer än 117 filialer i Korea och 13 kontor och dotterbolag utanför landet.

I ett uttalande säger Eun Soo Kim, chef för den globala divisionen for Woori I&S, att investerare i regionen söker diversifiering och detta inkluderar mer alternativa investeringar.

 

Bild: (c) Fotolia.com