Nordic – European Absolute Return Fund

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Alsback Förvaltnings Nordic  European Absolute Return Fund, en long/short aktiefond,  tappade 0.53 % i juni medan STOXX600 föll med 5.3%.

Enligt ett uttalande från Alsback Förvaltning hade man en försiktig hållning till aktiemarknaderna i början på månaden med en positiv nettoexponering. Detta var ett resultat av den svaga Europeiska ekonomin men även p.g.a. att  den amerikanska reservbanken indikerat att man troligen kommer att minska de ekonomiska stimulanspaketen.

Förvaltaren ökade sina korta positioner i juni genom att korta bankaktier i Frankrike och Tyskland, vilket också var de största positiva bidragen till avkastningen. I slutet på månaden hade fonden en netto-exponering på -6%. I uttalandet sade man att om den amerikanska reservbanken genomför sina planer kommer detta att ha en negativ effekt på den svaga Europeiska ekonomin som till följd kommer se räntehöjningar i andra hälften av året medan ekonomin förblir i recession.

Efter minskningen av exponeringen har fonden 6.2% långa positioner medan korta svarar för 12.2% med portföljens beta på -0.14%.

Nordic Fund Management (Ireland) Limited är baserad på Irland och lyder under Central Bank of Irelands inspektion. Alsback Förvaltning AB, är ett helägt dotterbolag och även förvaltaren av Nordic – European Absolute Return Fund. Alsback Förvaltning AB lyder under svenska Finansinspektionen.

 

Bild: (c) Yahia LOUKKAL—Fotolia.com