Taiga Fund: Positiv avkastning i maj och hela året hittills

London (HedgeFonder.nu) – Taiga Fund, en fokuserad fond som mest investerar i nordiska small-caps, avkastade 1.42% i maj och har hittills i år genererat 7.04%.

Fonden, med över 500 MNOK i kapital, har en long-bias-strategi med en exponering på 70.26% lång och 5.26% kort. Den långa boken bidrog med 2,40% till avkastningen medan den korta boken påverkade resultatet negativt -0,47%. Andra orsaker som bland annat avkastningsberoende avgifter hade också en negativ påverkan -0,52%.

Bakkafrost, en fiskproduktspecialist, är det största innehavet i portföljen på 14.48% och var under maj den aktie som påverkade resultatet mest negativt, -0,73%. Bouvet, ett IT-service företag och en av de största innehaven, motverkade Bakkafrosts negativa påverkan och bidrog med 1,37% till avkastningen.

Peter Hellner congratulating Ola Wessel Aas and Andreas Petteröe for Taiga Funds third place at the 2012 Nordic Hedge Award (Best Nordic Equity Focused Hedge Fund)
Peter Hellner congratulating Ola Wessel Aas and Andreas Petteröe for Taiga Funds third place at the 2012 Nordic Hedge Award (Best Nordic Equity Focused Hedge Fund)

Fonden investerar 41% av sina tillgångar i Norge och 28% i cash, resten i de andra nordiska länderna och även Tyskland. IT-servicesektorn är den största i fonden (16.7%) följt av livsmedelssektorn (14.5%).

Taiga Fund är noterad på den irländska börsen. Portföljen är koncentrerad, kvalitetsorienterad med en long-bias. De korta positionerna är mer opportunistiska, som fokuserar på enstaka aktier med målet att bidra till hela portföljens avkastning, istället för en hedge.

Bild: (c) shutterstock—Zadorozhnyi Viktor