SEI Underökning: Investerare vill ha mer skräddarsydda lösningar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

London (HedgeFonder.nu) – Institutionella investerare ställer allt större krav på hedgefondsförvaltare och ifrågasätter både avgifter och förmågan till alfagenerering allt mer samt söker mer skräddarsydda lösningar med mångfacetterad kundkommunikation.

Enligt SEI Investment Manager Services Divisions sjätte årliga whitepaper på hedgefonder, ifrågasätter investerare hedgefondbranschens värdeerbjudande och därför blir fasta avgifter ett alltmer föråldrat koncept. Investerare förväntar sig numer att förhandla om avgifter i större utsträckning och kräver avgifter baserade på det levererade värdet.

Institutionella kunder är allt känsligare för hur mycket äkta alfa det får för de avgifter de betalar men oroar sig även för överdiversifiering som leder till förlust av alfa.

Sju av 10 instutionella investerare anser dessutom att det finns för många likartade fonder. Differentiering är nyckeln för både investerare och hedgefondsförvaltare.

Undersökningen visar också att trenden går mot ökad specialisering av investeringsstrategier och analys samtidigt som institutioner alltmer söker lösningar som kan tjäna flera syften.

Registrerade produkter, som UCITS fonder, har mer och mer blivit accepterade på den instutionella marknaden, särskilt bland mindre investerare, samtidigt som produkterna erbjuder möjligheter för privat- och pensionssparare.

Kundkommunikation är ett sätt som hedgefonder kan utnyttja för diversifiering av sitt utbud. Undesökningen visar att riskhantering är ett av de områden där investerare vill ha mer kunskap om hedgefonders metoder.

SEIs undersökning är baserad på instutionella investorers åsikter om marknaden samt insikter från 46 hedgefondsförvaltare, investerare och konsulter som deltog i rundabordsdiskussioner i New York och London där Minard Capital, en global marknadsföringsfirma, organiserade och modererade samtalen.

Bild: (c) aboutpixel.de—Thomas Pieruschek

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.