Silver Point stämmer Norges Eksportfinans

London (HedgeFonder.nu) – Silver Point Capital, en USA-baserad hedgefond med fokus på kredit och s.k. ”special situations”, stämmer Norges Eksportfinans.

Silver Point har lämnat in stämningen i Tokyo District Court med anledning av en investering i Eksportfinans japanska Samurai-obligationer.

Stämningen kommer från Silver Point Capital Fund LP och Silver Point Capital Offshore Master Fund LP (Silver Point), med krav om delbetalning av JPY 400 miljoner (tillsammans med 6 procents ränta på beloppet från 13:e december 2011), som del av totalkravet på JPY 8,6 miljarder. Silver Point hävder att obligationerna förföll till utbetalning då de meddelade Mizuho Corporate Bank om default den 12:e december 2011.

I ett uttalande säger Eksportfinans att de tillbakavisar kravet och tänker försvara sig mot påståenden om en default. Eksportfinans menar därför att stämningen är grundlös. Eksportfinans säger att deras uppfattning stöds av en extern juridisk rådgivare.

Eksportfinans har varit en nära partner för norsk exportindustri i över 50 år och förvaltar en solid portfölj av både stats- och marknadsbaserade exportkrediter.

Bild: (c) birgitH—pixelio.de