Ett brittiskt EU-utträde negativt för kapitalförvaltningssektorn

London (HedgeFonder.nu) – Ett brittiskt utträde ur den Europeiska Unionen kommer att skapa negativa konsekvenser för kapitalförvaltningssektorn i landet.

Enligt Rob Mellor, chef för hedgefonder på PWC, säger att en brittisk fondsförvaltningsindustri som står utanför EU kommer att få bekymmer med att fortsätta att förvalta pengar åt kunder som är EU-baserade. Mellor menar att ett utträde skulle innebära en fundamental risk för tillväxten inom hela kapitalförvaltningsindustrin i Storbritannien.

Han menar att eftersom EU-kommissionen har och även i fortsättningen kommer att bestämma regelverket för distribution av investeringsfonder inom EU, både inom UCITS och AIFMD-reglerna, kommer det i framtiden att skapa problem för de brittiska förvaltarna som har fonder registrerade och kunder baserade inom EU.

Mellors kommentarer är ett resultat av att Storbritannien premiärminister David Cameron lovade i sitt tal i EU en folkomröstning år 2017 om Stobritanniens fortsatta EU-medlemskap ifall han vinner nästa val 2015. Det är många som tippar på att britterna skulle rösta på ett utträde ur EU.

Bild: (c) shutterstock—johnbraid