Obama kan höja skatten för hedgefonder med $ 21 miljarder

Stockholm (HedgeFonder.nu) – President Barack Obama har föreslagit att hedgefonder och oljebolag bör ta en del av bördan genom en skattehöjning för att sänka det amerikanska budgetunderskottet. Obamas förslag skulle höja skatten för hedgefondförvaltare med upp till 21 miljarder USD, enligt en uppskattning från MSNBC.

“Om vi ​​väljer att behålla dessa skattelättnader för miljonärer och miljardärer, eller för hedgefonder och ägare av egna jet-flygplan, eller för olje-och gasbolag som drar in enorma vinster utan vår hjälp – då vi måste göra ännu kraftigare nedskärningar någon annanstans”, sade Obama i förra veckan.

“Vi måste säga till en elev, ’du kan inte få ett college stipendium’. Vi måste säga till en medicinsk forskare, ‘Du kan inte fortsätta med cancerforskningen’. Vi kanske måste berätta för pensionären, ’Du måste betala mer för hälsovården”, säger Obama vidare. “Vi måste minska underskottet, men vi kan göra det samtidigt som vi gör investeringar i utbildning, forskning och teknik som faktiskt skapar jobb. ”

Obamas skattehöjningar inkluderar:

– Avsluta vissa skattelättnader för olje-och gasbolag

– Beskatta private equity eller hedgefondförvaltares inkomster som inkomst av tjänst i stället för som kapital

– Begränsa specifika avdrag för landets högsta inkomsttagare

– Ändra avskrivningsberäkningarna för affärsjetflygplan

– upphävande av skatteförmåner för en lagerredovisningsprincip som används av många tillverkare

Vita huset räknar med att de föreslagna förändringarna ökar statens intäkter med $ 600 miljarder.

 

Bild: (C) by Oliver Brunner—pixelio.de