Fonderna som går som en Atlantångare – Atlant Explora och Stability upp även i juni

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Den svenska hedgefondförvaltaren Atlant Fonders två lågriskfonder Explora och Stability visade på fortsatt stabilitet i avkastningen, även under den i övrigt utmanande investeringsmiljön som rådde på finansmarknaden under juni, och verkar i det närmaste ostoppbara.  

Explora steg med 0,5% i juni och är därmed +4,2% för helåret, medan Stability gav 0,2% i juni och i och har i och med det gett +2,4% hittills i år.

Fondbolaget skriver i månadskommentaren för juni att Explora och Stability kraftigt drog ner risken inför juni mot bakgrund av Greklandsproblematiken, vilket visade sig vara ett bra drag och gjorde att fonderna klarade sig väl igenom den kraftiga kursrörelsen under första delen av juni. Förvaltarna skriver vidare att den sänkta risknivån innebar att fondernas avkastning på månadsbasis landade en bit under den potentiella.

De konstaterar vidare att i och med uppgången i fonderna i juni har nu Explora stigit 13 månader i sträck och Stability 32 månader i sträck. ”Om vi summerar första halvåret ligger båda fonderna något under sin målavkastning, men långt över sin jämförelseränta. Inför juli ökar vi risknivån/ avkastningspotentialen något i båda fonderna beroende på det något stabilare marknadsläget”.

 

Bild: (C) olly—Fotolia.com