Göteborg (FinWire) – Inte sedan guldpriset befann sig runt 600 dollar per uns har hedgefonder haft en så negativ positionering i ädelmetallen. Det uppger Mining.com.

Guldet är ner cirka 12 procent från årets högstanivå och under förra veckan indikerade de stora positionerna i terminerna en ovanligt negativ syn på den framtida utvecklingen.

Positioneringen inför uppgång är nu den lägsta sedan 2006 då guldpriset rörde sig runt 600 dollar per uns. Totalt är 306 ton guld sålt på termin på terminsmarknaden i New York, något som också är ett nytt rekord.

 

Bild: (c) Gina-Sanders—Fotolia.com

Print Friendly, PDF & Email
The following two tabs change content below.
Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.