Fotolia_25892258_Subscription_L

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Asset Management (PAM), och fondförvaltardelen inom den schweiziska privatbanken & Cie, en av Switzerlands äldsta största privata banker, meddelade den här veckan att de lanserar en ny -fond , rapporterar hedgeweek. PTR-Banyan fonden är en Luxemburgbaserad med inriktning mot Asien ex och är tillgänglig för privata och i Storbritannien.

Nidhi Mahurkar är ansvarig för fonden, som kommer att använda en riktningsbaserat, -perspektiv för att kapitalisera på den långsiktiga överavkastningen i Asien ex Japan. Den kommer att ha möjlighet att variera sin inriktning beroende på olika marknadspåfrestningar, i syfte att minimera nedåtrisk i lågavkastande miljöer.

PTR-Banyan är en spegling av en som Mahurkar har förvaltat inom Pictet sedan 2002. Hans team inkluderar Anthony Cheung och Olivier Dolieres. Båda är födda och utbildade i Asien och har väl etablerade nätverk i regionen för att skapa bra informationsflöde, skriver Pictet. Mahurkar säger: “I Öster ser vi en lovande stark ekonomisk tillväxt och stigande inhemsk konsumtion under många år framåt. Vi strävar efter att fånga denna tillväxt och skydda investerare under de perioder av stora nedgångar som kan uppstå i dessa marknader.”

Detta är den fjärde Pictet Total Return fond som PAM har lanserat. De andra är: PTR-Corto (European L/S), PTR-Mandarin ( L/S) och PTR-Kosmos (globala krediter L/S).

 

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published.